.

Кралят на попа и най - великите му песни

Кралят на попа си отиде, но никой няма да го забрави. Всяка негова песен беше неуспорим хит, всеки негов концерт беше събитие, което вълнуваше целия свят. Ето едни от неговите най - велики песни, разбира се ние не можем да съберем всички негови велик

Кралят на попа и най - великите му песни
Кралят на попа си отиде, но никой няма да го забрави. Всяка негова песен беше неуспорим хит, всеки негов концерт беше събитие, което вълнуваше целия свят. Ето едни от неговите най - велики песни, разбира се ние не можем да съберем всички негови велики песни в една статия, но ви предлагаме да го почетем с 10 от тях, смятани за обичаните от неговите почитатели.

1. Michael Jackson - Billie Jean (1983)

Били Джийн - песента, написана от самия Мaйкъл Джeксън и останала шедьовър в неговата кариера и в световен мащаб.

2.  "Black Or White" - 1991


Черно или бяло - вторият най - голям хит на Майкъл Джексън, който се задържа в музикалните класации седем седмици.

3. "Say Say Say" with Paul McCartney - 1983


Първият път, в който Майкъл Джексън и Пол Маккартни работят в екип. Успехът на песента е огромен - второ място в музикалните класации.

4. "Rock With You" - 1979


Една от най - обичаните песни на Майкъл Джексън, която достига първите места в поп класациите за R&B сингъл.

5. "Beat It!" - 1983


"Beat It". е една от най - известните песни от албумът му "Thriller", който  спечелва рекордните осем награди "Грами" и става най-продаваният за всички времена в света.

6. "Man In the Mirror" - 1988


"Man In the Mirror" е четвъртият пореден хит, номер едно в класациите от албума "Bad". Пет песни от него стават хитове номер 1. Албумът е продаден в повече от 22 милиона броя по света.

7. "Bad" - 1987

Вторият поред тотален хит от албума "Bad". Песента е придружена от 18 минутен филм за музикалния клип. Само шест седмици са нужни, за да достигне върха на класациите.

8. "Don"t Stop "Til You Get Enough" - 1979


След като песента  "Don"t Stop "Til You Get Enough"  удари върха на класациите, започна кариерата на най - великия поп певец.

9. "You Are Not Alone" - 1995

Песента "You Are Not Alone" става първият сингъл в историята на поп музиката, който влиза в класацията на "Билборд" под номер 1.

10. "The Way You Make Me Feel" - 1987

Третият хит от албума "Bad". Записва песента на майка му Катрин Джаксън. Песента е изпълнена на раздаването на наградите "Грами" през 1988 г.

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...